کدام بخش های انرژی سریع ترین رشد را تجربه کردند؟

به گزارش مجله وبلاگ فروش، طی سه سال گذشته دنیا رشد نسبتا بالایی را برای منابع انرژی کربن محور و همچنین منابع انرژی تجدیدپذیر مشاهده نموده است.

کدام بخش های انرژی سریع ترین رشد را تجربه کردند؟

از سفر با تور سریلانکا به یکی از زیباترین کشورهای آسیایی سفر کنید و از شهرهای زیبای کلمبو و بنتوتا دیدن کنید.

به گزارش خبرنگاران، آژانس بین المللی انرژی (IEA) پیش بینی نموده است هزینه روی تجدیدپذیرها از نیروی مبتنی بر سوخت فسیلی فراتر خواهد نمود و بازار انرژی هند رکورددارسریع ترین نرخ رشد در جهان خواهد شد.

سازمان ملل متحد پیش بینی نموده است که جمعیت جهان از 7.6 میلیارد نفر به 9.8 میلیارد نفر تا سال 2050 رشد خواهد نمود و این نرخ رشد به همراه رشد سریع شهرنشینی ، موتور رشد تقاضا برای انرژی خواهد بود.

تقاضای جهانی برای برق دو برابر سریع تر از مصرف انرژی رشد نموده و تا سال 2040 ممکن است به میزان بیش از 50 درصد رشد کند و تقاضا برای انرژی طی این مدت 25 درصد افزایش پیدا خواهد نمود.

در این بین چالش تامین تقاضای رو به رشد برای انرژی و کاهش آلایندگی های مضر و گازهای گلخانه ای همچنین قابل توجه خواهند ماند. غلظت جوی جهانی دی اکسید کربن 1.4 درصد در سال 2017 رشد کرد که بزرگترین رشد سالانه ثبت شده تاکنون بود.

وب سایت اویل پرایس به آنالیز بخش های مختلف انرژی پرداخته که سریع ترین نرخ رشد را داشته اند و در کنار آن بخشهای رو به افول را آنالیز نموده است که به این ترتیبند:

برندگان

1- تجدیدپذیرها

بخش انرژی تجدیدپذیر طی چند سال گذشته رونق قابل ملاحظه ای پیدا نموده است. طبق گزارش 2019 آژانس بین المللی انرژی، انرژی تجدیدپذیر در حال فتح جهانست و با سرعت بی سابقه ای در سیستم انرژی جهانی نفوذ می نماید. طبق اعلام انجمن صنایع انرژی خورشیدی، آمریکا در سه ماهه اول سال 2019 حدود 4.8 گیگاوات ظرفیت فوتوولتائیک خورشیدی نصب نموده که رشد سالانه 2.1 درصدی را نشان می دهد.

حدود 38 درصد از انرژی جدید در قالب خورشیدی بوده که انرژی خورشیدی را دومین مشارکت نماینده بزرگ در سبد انرژی جدید این کشور پس از گاز طبیعی ساخته است.

در بعد جهانی، پیش بینی شده که تاسیسات فوتوولتائیک به رکورد بالای جدید 114.5 گیگاوات خواهد رسید که بیانگر رشد سالانه 17.5 درصدی است.

نیروی بادی همچنان کمتر از پتانسیل خود مورد استفاده قرار می گیرد و حدود 0.3 درصد از احتیاجهای انرژی جهان را تامین می نماید. با این حال این بخش در آستانه رشد باورنکردنی قرار گرفته است و آژانس بین المللی انرژی پیش بینی نموده که نیروی بادی فراساحلی تا سال 2040 به یک صنعت یک تریلیون دلار تبدیل می گردد.

پس از وقفه کوتاهی که در رشد نیروی بادی در سال 2018 پیش آمد، این بخش در سال 2019 بهبود پیدا کرد.

انجمن انرژی بادی آمریکایی اعلام نموده که 1927 مگاوات تاسیسات نیروی بادی در سه ماهه سوم تکمیل شد و کل ظرفیت نصب شده این کشور را به 100 گیگاوات رساند. مجموع تاسیسات در جهت رشد سالانه حدود هشت درصد قرار دارند.

در مجموع آینده انرژی تجدیدپذیر جهانی روشن به نظر می رسد و آژانس بین المللی انرژی پیش بینی نموده که این بخش در فاصله سال 2019 تا 2024 به میزان 50 درصد رشد نموده و به 3700 گیگاوات می رسد. انرژی تجدیدپذیر 8.5 درصد از احتیاجهای انرژی جهان را در سال 2017 تامین کرد اما این رقم تا سال 2040 می تواند به حدود 30 درصد بالغ گردد.

در آمریکا انرژی پاک برای 777 هزار نفر اشتغال ایجاد نموده که تقریبا برابر شاغلان بخش مخابرات است. انرژی بادی و خورشیدی برای افراد بیشتری در مقایسه با انرژی زغال سنگ در 30 ایالت آمریکا اشتغال ایجاد نموده است.

2- گاز طبیعی

تقاضا برای گاز طبیعی نرخ رشد باورنکردنی 4.6 درصد را در سال 2018 داشت و 314 میلیون تن گاز طبیعی تحویل داده شد و با ادامه گذر از زغال سنگ به گاز در فراوری برق، این فرایند رشد در سال 2019 ادامه پیدا کرد.

گاز طبیعی اکنون 45 درصد از رشد مصرف انرژی طی یک دهه گذشته را تشکیل می دهد.

با پیش بینی آژانس بین المللی انرژی که اعلام نموده که تقاضا برای گاز طبیعی دو درصد در سال 2019 و تا پنج سال آینده به طور میانگین سالانه 1.6 درصد رشد خواهد نمود، انتظار می رود تقاضا برای گاز طبیعی ملایم گردد. کندی رشد تقاضا برای گاز طبیعی عمدتا به دلیل مصرف کمتر چین خواهد بود که پیش بینی شده است پس از رشد 18.1 درصدی در سال 2018، تا سال 2024 به میزان تنها هشت درصد در سال رشد کند.

آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد مصرف گاز طبیعی تا سال 2050 به میزان 40 درصد رشد کند. گاز طبیعی می تواند نقش کلیدی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ایفا نماید. بکارگیری سریع گاز طبیعی عامل افت مستمر نیروگاه های زغال سوز در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا بوده است.

3- انرژی هسته ای

انرژی هسته ای همچنان مشارکت رو به رشدی در تقاضا برای انرژی پاک و مطمئن دارد. فراوری انرژی هسته ای جهانی از 449 رآکتور فعال جهان به 2563 تراوات ساعت رسید.

مجموعا 55 رآکتور در دست ساخت هستند و ساخت پنج رآکتور شروع شده است. این بخش رشد قوی را نشان داده و 20 رآکتور جدید قرار است پیش از سرانجام سال 2020 به شبکه جهانی متصل شوند.

انرژی هسته ای حدود 10 درصد از برق جهان را تامین می نماید و دومین منبع بزرگ نیروی دارای آلایندگی اندک است. سهم مذکور تا سال 2050 بدون تغییر خواهد ماند. آمریکا به انرژی هسته ای وابستگی بیشتری دارد و انرژی هسته ای منبع فراوری 808 تراوات ساعت برق در سال 2018 یا معادل 20 درصد از کل فراوری برق بود. این فرایند با وجود این که منتقدان خود را دارد، تا چند دهه آینده به همین منوال ادامه پیدا خواهد نمود.

بازندگان

1- نفت

میادین نفتی جهان امسال در مقایسه با پیک سال گذشته، نفت کمتری فراوری کردند. طبق آمار Y-Charts، فراوری نفت خام در اوت به 82.46 میلیون بشکه در روز در مقایسه با 84.72 میلیون بشکه درروز در نوامبر سال 2018 - که پیک فراوری پنج سال گذشته بود - رسید.

با این همه کاهش مذکور ممکن است ناشی از محدودیت عرضه داوطلبانه فراورینمایندگان اوپک باشد در حالی که فراوری آمریکا به رکورد 12.8 میلیون بشکه در روز رسیده است که بیشترین میزان فراوری یک کشور در جهان به شمار می رود.

اما با وجود رشد سریع منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک، بعید است که بتوانند با فرایند سریع رشد تقاضا برای انرژی همگام بمانند و از این رو همچنان به نفت احتیاج است. در واقع انتظار می رود فراوری نفت خام طی یک دهه آینده به رشد خود ادامه دهد و آمریکا منبع 85 درصد از این رشد خواهد بود.

2- زغال سنگ

در رقابت ادامه دار برای انرژی پاک و بادوام، زغال سنگ به عنوان بزرگترین بازنده پدیدار شده است.

طبق گزارش CarbonBrief، برق جهانی که با استفاده از زغال سنگ فراوری می گردد، به میزان 300 تراوات ساعت یا سه درصد در امسال کاهش پیدا خواهد نمود. بزرگترین مصرف زغال سنگ در فراوری برق، فراوری سیمان و فولادسازی است.

افت کم سابقه در کشورهای توسعه یافته شامل اتحادیه اروپا، آلمان و کره جنوبی مشاهده شده و افت این کشورها با رشد مناطق دیگری برابری نداشته است. بزرگترین کاهش در آمریکا بوده که چندین نیروگاه زغال سوز بزرگ اخیرا تعطیل شده اند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، حدود 38 درصد از برق جهان توسط نیروگاههای زغال سوز فراوری می گردد که 13 درصد بالاتر از تجدیدپذیرها است.

مهمترین عاملی که مانع تسریع افول زغال سنگ شده است، رشد فراوری در آسیای جنوب شرقی است اما با درخواستهای بی شمار برای توقف مصرف زغال سنگ، فراوری برق با استفاده از زغال سنگ احتمالا در کمتر از دو دهه آینده به پایین 30 درصد کاهش پیدا خواهد نمود و تجدیدپذیرها سهم حداکثری پیدا می نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 شهریور 1400 بروزرسانی: 8 شهریور 1400 گردآورنده: sale-blog.ir شناسه مطلب: 1458

به "کدام بخش های انرژی سریع ترین رشد را تجربه کردند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام بخش های انرژی سریع ترین رشد را تجربه کردند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید